Werkgroep Natuur Werkt! van IVN ontvangt ondersteuning

Het IVN Veenendaal-Rhenen, een afdeling van de landelijke natuurorganisatie IVN, heeft financiële ondersteuning aangevraagd bij het VeenendaalFonds. Voorzitter Theo Methorst  vertelt: “Werkgroep Natuur Werkt! is een gevarieerde groep vrijwilligers die goed werk doen in de bossen rondom Veenendaal. Het Veenendaal Fonds wil graag dit goede werk ondersteunen met een financiële bijdrage”.

Ongeveer 6 jaar geleden besloot IVN Veenendaal-Rhenen om met een groep werkzoekende jongeren 1 of meer ochtenden in de week natuuronderhoud uit te voeren, onder de naam “NatuurWerkt! De achterliggende gedachte was dat actief bezig zijn in de natuur, positief werkt bij een eventuele sollicitatie. Het geeft een plusje op de CV. Bovendien is men bezig in een stress-vrije, gezonde en leerzame omgeving.

Inmiddels zijn alle doelgroepen van harte welkom. Momenteel bestaat de groep uit meer dan 50 personen van 18 tot 80 jaar, zowel mannen als vrouwen met verschillende achtergronden. Organisaties kunnen deelnemers aanmelden. Ook kan men op eigen initiatief komen.

Er wordt op 3 ochtenden gewerkt op 2 landgoederen, in de bossen en natuurterreinen in de omgeving van Veenendaal. Er is geen werkdruk. Met elkaar koffiedrinken, gezelligheid, netwerken en communicatie is belangrijker dan veel productiewerk leveren. Daardoor ontstaan er veel onderlinge contacten. Regelmatig verlaten deelnemers de groep. Vaak omdat men een betaalde baan heeft gevonden.

Sharing is caring!