Week van de Landverhuizers met steun van VeenendaalFonds

Van 30 juni tot en met 6 juli vindt de Week van de Landverhuizers plaats in Veenendaal.  Met verschillende kleurrijke, culturele én culinaire activiteiten: muziek, film,  dialoog en nog veel meer. Mede mogelijk gemaakt door onder meer het VSB fonds, de Gemeente Veenendaal, Winkelstad en het VeenendaalFonds in het bijzonder. Iedereen is van harte welkom om dit feest van de verbinding en ontmoeting te komen vieren.

Boordevol programma

Op koopzondag 30 juni vindt de opening van de Week van de Landverhuizers plaats, met onder meer een internationale modeshow/landenparade op het Kees Stipplein. Maandag 1 juli staat Gilbert’s Gulle Eettafel op het programma, gevolgd door “Heel Veenendaal Bakt, Kookt & Proeft!” en een Tajine kookworkshop op dinsdag. Woensdag 3 juli wordt het Buurtmuseum geopend en vindt een filmavond over ‘Sterke Vrouwen’ plaats. 5 juli staat in het teken van Veense Verhalen van Ver & Dichtbij en zaterdag 6 juli wordt de week afgesloten met een Oosterse Wereld Souk op het Stadsstrand. Het volledige programmaoverzicht is te vinden op www.gilbertjaar2019.nl/landverhuizers

Kleurrijk

Nadia Aliyat, initiatiefneemster van de Week van de Landverhuizers, legt graag uit waarom ze zich met hart en ziel voor dit project inzet: “Veenendaal is een veelzijdige en kleurrijke gemeente. Met maar liefst 110 verschillende nationaliteiten is het een plek van veel verschillende mensen en verhalen. Het is de plek waar Gilbert 500 jaar geleden turf liet steken, het is de plek waar in de jaren ’60 gastarbeiders uit allerlei landen in de fabrieken kwamen werken, het is de plek waar mensen worden geboren en de plek waar mensen naartoe verhuizen. Van ver of dichtbij. Mensen zoals jij en ik. Veenendalers. Landverhuizers. Met dit festival zetten we hen graag in het zonnetje. Hopelijk ook letterlijk, want een beetje mooi weer erbij is natuurlijk wel fijn!”

Cheque

“Het fonds dat Veenendaal verrijkt”, zo wordt het VeenendaalFonds wel omschreven. Want de organisatie ondersteunt Veenendalers die een brug tussen mensen slaan. Het fonds investeert ook in de Week van de Landverhuizers omdat hiermee verrassende verbindingen in de samenleving worden gemaakt. Bovendien draagt het Gilbertjaar en dit project in het bijzonder volgens het VeenendaalFonds bij aan het Veenendaalse imago. Andere partijen die ook aan deze criteria voldoen worden van harte uitgenodigd een aanvraag voor ondersteuning in te dienen via de website  www.VeenendaalFonds.nl/aanvragen.

 

 

Sharing is caring!