Stedenband Veenendaal-Olomouc 25 jaar

Zaterdag 14 april 2018 wordt het 25-jarig jubileum van de Stedenband tussen Veenendaal en Olomouc gevierd. Het negenkoppige bestuur van de Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc presenteert na een jaar van voorbereidingen een bijzonder en feestelijk jubileumprogramma dat voor iedere Veenendaler op diverse locaties gratis toegankelijk is. In aanloop naar 14 april vinden er diverse activiteiten plaats zoals exposities in de Cultuurfabriek en het gemeentehuis. Een delegatie uit Olomouc bezoekt Veenendaal en is aanwezig bij het jubileumweekend.

Op zaterdag 14 april tussen 13.00 – 17.00 uur zijn er diverse activiteiten in de Cultuurfabriek en op het Stipplein. 's Avonds is er een feestelijk programma in De Lampegiet met optredens van artiesten uit Veenendaal en Olomouc. Aansluitend is er een meet & greet in de foyer. Iedereen die met uitwisselingen heeft meegedaan krijgt dan de kans om (oude) bekenden te ontmoeten.

Voorzitter van de stedenband Jos Schilte: 'We zijn blij dat de band na 25 jaar nog springlevend is en er jaarlijks een groeiend aantal uitwisselingen plaatsvindt. We verheugen ons dan ook op een mooi jubileumweekend en nodigen inwoners van harte uit om de activiteiten te bezoeken.’

Jaarlijks vinden er uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er is ook de mogelijkheid om mee te doen aan de halve marathon in Olomouc.

Sharing is caring!