Mantel der Liefde

Op vrijdag 4 oktober opent wethouder Martijn Beek de interactieve fototentoonstelling Mantel der Liefde. Kunstenaar Ilse Wolf portretteerde hiervoor 12 herkenbare mantelzorgsituaties. De beelden werden daarna in een unieke vorm gegoten, waardoor de bezoeker mantelzorg op verschillende manieren kan ervaren. De tentoonstelling is van 5 oktober tot en met 30 november te bekijken in De Cultuurfabriek.

Of je nu jong of al oud bent; met mantelzorg kom je waarschijnlijk vroeg of laat in aanraking. Er zijn in Nederland zo’n 4,5 miljoen mantelzorgers, waarvan ongeveer 19.000 Veenendalers (bron: SCP). Zij zorgen regelmatig naast hun baan of opleiding voor een zieke dierbare. Hoewel er zo veel mantelzorgers bestaan, is het onderwerp niet altijd even zichtbaar in onze maatschappij.

Mantelzorg staat voor liefde en elkaar helpen. Dit idee komt ook terug in de vorm van de tentoonstelling. Alleen door goed samen te werken, kan je de fototentoonstelling bekijken. Je draait aan een wiel, trekt een lade open of stapelt blokken om een puzzel op te lossen.

Bij de tentoonstelling hoort ook een interactief programma voor het Voortgezet Onderwijs. Scholen zijn uitgenodigd om met hun leerlingen de tentoonstelling te bezoeken en zo meer te weten te komen over de verhalen van mantelzorgers.

Museum

Daarnaast zal in Museum Veenendaal ook de aansluitende mini-tentoonstelling De Veense Mantel der Liefde te zien zijn. Hierin worden de verhalen van mantelzorgers uit Veenendaal op bijzondere wijze belicht. De tentoonstelling is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Bibliotheek Veenendaal en Veens Welzijn.

Mantel der Liefde heeft als doel om het thema mantelzorg zichtbaarder te maken én om Veenendaalse mantelzorgers in het zonnetje te zetten. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Santé Partners, het VeenendaalFonds, de Cultuurmakelaar en het KFHein Fonds.

Sharing is caring!